Nieuws uit het dorp

Jachthaven Nieuwboer is beloond met blauwe vlag en groene wimpel

De jachthaven Nieuwboer waar B&B Vúr de Diek is gelegen is beloond met de blauwe vlag en een groene wimpel.

De blauwe vlag wappert als sinds 2008 op deze jachthaven. Het is een internationaal kenmerk dat staat voor schone en veilige haven. Dit jaar komt er als extra beloning een groene wimpel bij. De groene wimpel is een beloning, een award voor MVO. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen . Het volgende filmpje werd gemaakt tijdens het hijsen van vlag en wimpel.

https://www.youtube.com/watch?v=bzv37U6J2Wo

Zuyderzee wonen in Spakenburg

Tussen de oude dorpskern en het water van de Randmeren wordt het project Zuyderzee gerealiseerd. Zuyderzee bestaat uit appartementen, eengezinswoningen en waterwoningen. Of u dus op zoek bent naar een comfortabel appartement of juist kiest voor een ruime woning voor het hele gezin… Zuyderzee biedt een diversiteit aan woningtypen waar u zich zeker thuis zal voelen.

Naast de komst van het project Zuyderzee, ondergaat het gebied rondom de Randmeren nog enkele flinke veranderingen. Zo komt er een nieuwe jachthaven, wordt de haventoegang verbreed en wordt er een boulevard aangelegd tussen de haven en de omliggende woningen. Aan de waterkant vindt natuurontwikkeling plaats waar flora en fauna hun eigen plekje vinden en aan de oostzijde wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd.

(bron; www.zuyderzee-wonen.nl)