Nieuws uit het dorp

Jachthaven Nieuwboer is beloond met blauwe vlag en groene wimpel

De jachthaven Nieuwboer waar B&B Vúr de Diek is gelegen is beloond met de blauwe vlag en een groene wimpel.

De blauwe vlag wappert als sinds 2008 op deze jachthaven. Het is een internationaal kenmerk dat staat voor schone en veilige haven. Dit jaar komt er als extra beloning een groene wimpel bij. De groene wimpel is een beloning, een award voor MVO. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen . Het volgende filmpje werd gemaakt tijdens het hijsen van vlag en wimpel.

https://www.youtube.com/watch?v=bzv37U6J2Wo

Zuyderzee wonen in Spakenburg

Tussen de oude dorpskern en het water van de Randmeren is Zuyderzee wonen gerealiseerd. Zuyderzee bestaat uit appartementen, eengezinswoningen en waterwoningen. Of u dus op zoek bent naar een comfortabel appartement of juist kiest voor een ruime woning voor het hele gezin… Zuyderzee biedt een diversiteit aan woningtypen waar u zich zeker thuis zal voelen.

Naast de komst van Zuyderzee wonen, heeft het gebied rondom de Randmeren nog enkele flinke veranderingen ondergaan. Zo kwam er een nieuwe jachthaven, werd de haventoegang verbreed en werd er een boulevard aangelegd tussen de haven en de omliggende woningen. Aan de waterkant vindt natuurontwikkeling plaats waar flora en fauna hun eigen plekje vinden en aan de oostzijde is een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd.

(bron; www.zuyderzee-wonen.nl 

10 Jaar Korenmolen De Hoop

Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten geweest. Het was in dat jaar immers precies 10 jaar geleden dat de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. 

In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes jaar later kon het startsein worden gegeven en in mei 2009 begonnen de wieken van de nieuwe molen te draaien. Inmiddels dus al tien jaar lang en in die tijd hebben de wieken vele honderdduizenden rondjes gedraaid.

(bron; www.eemsnoer.nl)

Korenmolen De Hoop