Arrangementen

Boottochtje op een Staverse Kotter;
Wilt u even uitwaaien op het Eemmeer en rivier de Eem?
De eigenaar neemt u graag op zaterdag of zondag mee op zijn Staverse Kotter. Bij goed weer kunt u buiten in de kuip zitten, bij slecht weer binnen in de kajuit of stuurhut.

Aangezien u voor minimaal 2 nachten reserveert, kunt u kijken of u op vrijdag arriveert en zondag uitcheckt of op zaterdag incheckt en op maandag vertrekt. 

* In de middag aankomst (vanaf 12.00 uur of aankomsttijd in overleg) bij bed & breakfast Vúr de Diek
* Koffie of thee met een Spakenburgse hartigheid of een lekker glaasje wijn met een schaaltje fruit
* Rustig uw spulletjes uitpakken
* Om 14.00 uur vertrekt de boot
* Tijdens de boottocht verwennen wij u met een boerenkaasplankje en een glaasje wijn, biertje water of frisdrank
* Ongeveer 16.00 uur zijn we weer terug bij de bed & breakfast
* De avond kunt u naar eigen idee invullen
* Bij terugkomst van een gezellige avond overnacht u heerlijk in de sfeervolle ingerichte studio met magnifiek uitzicht.

* ’s Morgens zetten wij het uitgebreide ontbijt klaar in het toegangshalletje. U kunt genieten van het ontbijt in de studio. Tevens is er bij de studio een mogelijkheid op het terras of onder het afdakje met verwarmd zithoekje te ontbijten.  
* Een lunchpakket kunt u gratis samenstellen van het lekkers dat overgebleven is van het ontbijt
* U kunt tot 11.00 uur gebruik maken van de studio (op de laatste dag)

Boottochtarrangement €265,00 voor 2 personen

kaasplankje Staverse kotterKapitein Wiebe

Fietsarrangement

Fietsroute rondom Spakenburg met de Eem als middelpunt;
Spakenburg was vroeger een beroemd vissersdorp aan de Zuiderzee. Het telde rond 1890 200 vissersschepen. Spakenburg is ook bekend vanwege haar klederdracht. Tussen Eemdijk en Eembrugge loopt de rivier de Eem. De Eem ontleent haar naam aan het Eemien, de warmere periode tussen de glacialen Saalien en het Weichselien, waarin de rivier smeltwater afvoerde. In het “buitengebied” van Spakenburg vindt u diverse stukjes geschiedenis.

* In de middag aankomst (vanaf 12.00 uur of aankomsttijd in overleg) bij bed & breakfast Vúr de Diek. Wanneer u arriveert krijgt u van de eigenaresse een leesmapje met bezienswaardigheden en rustpunten van de fietstocht, zodat u ’s avonds al voorpret heeft. De map geeft u leuke informatie en  een beetje geschiedenis. Op deze manier kunt u inlezen over de fietstocht
* Koffie of thee met een Spakenburgse hartigheid of een lekker glaasje wijn met een schaaltje fruit
* De avond kunt u naar eigen idee invullen
* Bij terugkomst van een gezellige avond overnacht u heerlijk in de sfeervolle ingerichte studio met magnifiek uitzicht.


* ’s Morgens zetten wij het uitgebreide ontbijt klaar in het toegangshalletje. U kunt genieten van het ontbijt in de studio. Tevens is er bij de studio een mogelijkheid op het terras of onder het afdakje met verwarmd zithoekje te ontbijten.                                                                      * Na het ontbijt kunt u een leuke fietsroute fietsen; Rondom Spakenburg. Rivier de Eem is in deze fietstocht het middelpunt. De tocht duurt ongeveer 2.00 uur. De fietsen staan voor u klaar.
* Voor onderweg krijgt u een stevige picknick mee
* De route eindigt bij bed & breakfast Vúr de Diek.

Fietsarrangement €255,00 voor 2 personen (elektrische fietsen), beschikt u zelf over fietsen dan is het bedrag €205,00.

Fietsarrangement €230,00 voor 2 personen (standaard fietsen met 7 versnellingen)