Omgeving <25 km

Bed & Breakfast Vúr de Diek is gevestigd in een ideale omgeving. In het gebied rondom de B&B, in een straal van ongeveer 25 km is bijzonder veel te beleven en te zien. U kunt zich prima vermaken met historie, monumenten, shoppen, fietsroutes. En met de auto of openbaar vervoer is er nog veel meer te beleven op een relatief korte afstand. De dorpjes en steden die u kunt bezoeken zijn bijvoorbeeld; Loosdrecht, Hilversum, Almere, Laren, Bilthoven, Huizen en Blaricum.

Loosdrecht;
Loosdrecht is de naam van een dorp in de gemeente Wijdemeren, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Loosdrecht bestaat uit twee delen, namelijk Oud-Loosdrecht en het grotere Nieuw-Loosdrecht. Loosdrecht is vooral bekend als watersportdorp ten westen van Hilversum met vijf aan elkaar verbonden recreatieplassen. De Loosdrechtse Plassen zijn in de 16e eeuw uit veengebied door turfwinning ontstaan.
Bezienswaardigheden;
-Kasteel Sypesteyn + museum
-Loosdrechtse plassen
-Rondje Loosdrecht
-Vuntusplas
-De avontuurfabriek
-Speelparadijs Spelekids
-Imkerij ’t Schuurtje
-IJsboerderij van Herk

Hilversum;
Het hooggelegen Gooi is één van de oudst bewoonde streken van Nederland. Prehistorische grafheuvels en vondsten uit de Hilversumcultuur getuigen daar nog van. Water verzamelde zich op de lager gelegen plaatsen en dat werden drinkplaatsen voor het vee. De dorpen Hilversum, Laren, Blaricum en Bussum zijn rond die drinkplaatsen ontstaan. Door de arme zandgronden was er voornamelijk schapenhouderij mogelijk. Hilversum, dat door veel oorspronkelijke bewoners nog altijd als een dorp wordt betiteld (het heeft nooit stadsrechten gekregen), is een ’tuinstad’, een gemeente met veel groen en omgeven door natuurgebieden. Een unieke karakteristieke eigenschap is de nog altijd vaak natuurlijke overgang tussen bebouwing en omringende natuur. Hilversum werd ook wel aangeduid als ‘villadorp’, vanwege het grote aantal villa’s met de daarbij behorende grote tuinen. De opmerkelijkste tuin is wel die van het Pinetum Blijdenstein, een tuin met een verzameling pijnbomen, waaronder vele exoten, zoals de sequoia. De zandgrond maakt echter intensieve verzorging van tuinen nodig.
Bezienswaardigheden;
-Nederlands instituut Beeld en geluid
-Zwembad de Lieberg
-Museum Hilversum
-Dudok Dependance
-Stadswandeling door Hilversum
-Kinderboerderij de Hertenkamp
-Ryfas helicopters
-Pinetum Blijdenstein
-De Erfgooiersspeeltuin
-Corversbos

Almere;
De gemeente Almere grenst aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Bovendien ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).
Almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkeld als tweede grote stad in de provincie Flevoland. Inmiddels is het Lelystad, de hoofdstad van Flevoland, in inwonertal ruimschoots voorbijgestreefd en behoort Almere tot de 10 grootste gemeenten van Nederland.
De stad Almere is vernoemd naar het water genaamd Almere. Dit was in de middeleeuwen een meer of binnenzee grofweg waar nu het IJsselmeer ligt.
Rond 1100 wordt in een kroniek over het eiland Urk gesproken als ‘Urk in het meer Almere’.
Volgens een nieuwere opvatting is het woorddeel al (in de oudere vorm ael) echter een verwijzing naar een ander woord voor paling, het moderne aal.
In 1970 werd gekozen voor de naam Almere, waarbij alternatieve namen (IJmeerstad, IJdrecht, Nieuw Amsterdam, Eemmeerstad en Flevostad) afvielen. De nieuwe naam werd in 1971 voor het eerst gebruikt.
Bezienswaardigheden;
-Almere heeft diverse natuur- en recreatiegebieden:
Almeerderstrand
Boswachterij Almeerderhout
Kotterbos
Kromslootpark
Lepelaarplassen
Leeghwaterplassen
Oostvaardersbos
Oostvaardersplassen
OostvaardersWold
Stadslandgoed de Kemphaan
Vroege Vogelbos
Weerwater
Zilverstrand
-In de stadsdelen Stad, Haven en Buiten zijn wekelijkse markten.
Almere Stad, woensdag 9.00-16.00 uur
Almere Haven, vrijdag 9.00-14.00 uur
Almere Buiten, donderdag 9.00-16.00 uur
-Thermen La Mer
-Saunapark Almere
-Dierenweide Den Uylpark
-Kanokay
-Speeltuin De Speelhaven
-Kids Playground Almere
-Museum De Paviljoens

Laren;
Van oorsprong is Laren een brink- of esdorp. Laren is samen met buurdorp Blaricum een van de rijkste gemeenten van Nederland. Laren is een van de oudst bebouwde plekken in het Gooi. De allereerste mensen die er woonden waren dragers van de zogenaamde trechterbekercultuur, omstreeks 2500 v. Chr. Later kwamen er mensen van Fries-Saksische oorsprong te wonen.
Hoewel aanvankelijk een boerendorp (met de weefindustrie als belangrijk bron van inkomsten), is Laren met zijn dorpsboerderijen, engen en meenten na de komst van de tramlijn naar Hilversum en Amsterdam (de Gooise Moordenaar) in 1892 ook een kunstenaars- en forensendorp geworden.
In de 19e eeuw werden de Gooise dorpen ontdekt door kunstenaars.
Sinds de late jaren ’80 is Laren vooral een forensendorp geworden voor de nouveau riche. In de dorpskern bevinden zich nu geen functionerende boerderijen meer.
Bezienswaardigheden;
-Monument voor de Gevallenen
-Monument aan de Drift
-Singer museum
-Geologisch Museum Hofland
-Sint-Jansbasiliek
-Johanneskerk
-Speel- en Kinderboerderij Strubbert
-Huis Verwolde
-Wijnmakerij De Braoke

Bilthoven;
De geschiedenis van Bilthoven gaat terug tot 20 augustus 1863, toen de spoorlijn Utrecht – Amersfoort in gebruik werd genomen en bij de kruising van de spoorlijn met de Soestdijkseweg een station werd geopend.
Het nieuwe station werd Station De Bilt genoemd, hoewel het op een halfuur lopen van De Bilt lag. Pas omstreeks 1900 verschenen de eerste villa’s rond het nieuwe station. Als gevolg van deze spoorverbinding met de stad en het feit dat de grond relatief goedkoop was, nam het aantal villa’s rond het station na 1900 snel toe. Het dorpje dat hierdoor langzaamaan ontstond, werd aangeduid met de naam De Bilt-Station. Deze naam bleek echter voor verwarring te zorgen. Om deze reden werd in 1917 besloten de naam van het nieuwe dorp te wijzigen. Op 11 oktober 1917 ging men akkoord met de naam Bilthoven.
Bezienswaardigheden;
-Diverse rijksmonumenten zoals;
Berg en Bosch ziekenhuis
Berg en Bosch verpleegsterhuis
Berg en Bosch: wegkapelletje uit gele (sintel)steen opgetrokken
Rovérestein
-Transformatorgebouw 1924
-Watertoren
-Noorderkerk
-Gotcha Outdoor Lasergames Bilthoven
-Midgetgolf Bilthoven
-Golfpark ′de Biltse Duinen′
-Bos Park Bilthoven

Huizen;
Het dorp Huizen is bekend als voormalig vissersdorp, hoewel pas aan het eind van de 17e eeuw de visserij één van de hoofdmiddelen van het bestaan werd. Daarvoor waren vooral landbouw en huisnijverheid belangrijke levensbronnen. Hoewel het gemeentewapen van Huizen, een melkmeisje, verwijst naar veeteelt, was er geen sprake van grootschalige veeteelt. De arme zandgronden van het Gooi hadden veel bemesting nodig en vooral de uitwerpselen van het vee, koeien en schapen, werden als mest gebruikt. Er was gemeenschappelijk gebruik van heiden en weiden, de zogenaamde meentgronden.
Huizen kreeg in de 14e eeuw zijn naam, omdat het – zoals de overlevering wil – het eerste dorp was in het Gooi dat stenen huizen had.
Bezienswaardigheden;
-Tafelberg
-Nederlands Hervormde kerk
-Dutch Mountain, een ultra zuinige villa
-Tolhuisje, aan de Naarderstraat is nog een huisje te vinden
-Verzetsmonument
-Oorlogsmonument
-Coronel Kartracing
-Coronel Adventure Indoor Klimpark
-De Haven van Huizen
-Kinderboerderij De Warande
-Openluchtzwembad Sijsjesberg
-Coronel Q Zone Lasergame
-Newport Health & Spa
-Huizer Museum Het Schoutenhuis

Blaricum;
De eerste vermelding van Blaricum in de archieven dateert van 1343. De naam zou kunnen worden verklaard uit de samenstelling van de persoonsnaam Bladheri, met het achtervoegsel -inga en het woord heem (woonplaats). De aardrijkskundige woordenboeken geven verder nog de namen Blaercom, Blarikom en Blaren om het dorp aan te duiden. Blaricum ligt in de landstreek het Gooi. Het is van oorsprong een brinkdorp waarvan nog veel boerderijen bewaard zijn gebleven. Rond het begin van de twintigste eeuw vestigden zich in Blaricum veel rijke Amsterdammers en kunstenaars, waardoor het dorp sterk in aanzien steeg.
Bezienswaardigheden;
-Tafelberg
-Nederlands hervormde kerk
-Oorlogsmonument
-Kunsthandel Studio 2000
-Galerie De Vlierhove