Omgeving <10 km

Bed & Breakfast Vúr de Diek is gevestigd in een prachtige omgeving. In het gebied rondom de B&B, in een straal van ongeveer 10 km is bijzonder veel te beleven en te zien. U kunt zich prima vermaken met historie, monumenten, wandelroutes, fietsroutes en nog veel meer op deze relatief korte afstand. De dorpjes en steden die u kunt bezoeken zijn bijvoorbeeld; Amersfoort, Nijkerk, Eemhof, Soest, Baarn, Lage Vuursche, Eembrugge en Eemnes.

Amersfoort;
De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de vele monumenten, straatjes, grachten, voelt u de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw.
De oude stadsmuur heeft de bezienswaardige Koppelpoort als toegangspoort, die u leidt naar de rijke geschiedenis, moderne architectuur, musea, eigentijdse kunst, leuke winkeltjes, gezellige terrassen en zomerfestivals.
De historische stad wordt omringd door schitterende natuurgebieden en dat maakt haar ligging uniek.
Bezienswaardigheden;
-Kamp Amersfoort
-Eemhaven
-Koppelpoort
-De nieuwe stad
-Pelgrimsdeur toren
-Den olden Florus
-Kademuren binnenstad
-Rondvaart Waterlijn
-Dierenpark Amersfoort
-Cavaleriemuseum
-Verkeerstuin
-Bosbad

Nijkerk;
Een prachtige stad met een rijke historie, gelegen aan de rand van een van Nederlands oudste polders, Arkemheen. Na geteisterd te zijn door verschillende rampen werd Nijkerk in de 18e eeuw door de tabaksteelt, handel en de glasblazerij een bloeiende stad. Dat is nog steeds te zien aan de mooie herenhuizen in het centrum. Kortom, een bezoekje aan Nijkerk is beslist de moeite waard!
Bezienswaardigheden;
-Stoomgemaal ‘Hertog Reijnout’
-Bezoekerscentrum ‘Arkemheen’
-Museum Oud Nijkerk
-Appelse Molen
-Wijngaard aan de Breede Beek
-Bad Bloemendaal

Eemhof;
Center Parcs De Eemhof biedt u de mogelijkheid om een dagje te zwemmen in ons subtropisch zwembad. Het zwembad is gelegen in Zeewolde. Een dagje zwemmen bij Center Parcs De Eemhof is alles wat je van zwemmen verwacht. In het overdekte subtropisch zwembad waant u zich in de tropen, terwijl het zwembad wel van alle gemakken voorzien is. In het zwembad vindt u glijbanen voor kinderen en volwassenen, een golfslagbad, bubbelbad, wildwaterbaan, stroomversnelling, kinderbad, buitenbad, sauna.
Het zwembad, op alle parken Aqua Mundo genoemd, kunt u vinden aan de Market Square. Reserveren is noodzakelijk.

Soest;
In Soest kunt u heerlijk genieten en ontspannen van de prachtige en veelzijdige omgeving. Bossen, duinen, heide en een polderlandschap langs rivier de Eem, Soest heeft het allemaal.
Bezienswaardigheden;
-Boerderij het Gagelgat
-Oude Kerk Soest
-Verzetsmonument Soest
-De Grafheuvel op Soester Engh
-Museum Oud Soest
-Militaire luchtvaartmuseum
-Naald van Waterloo

Baarn;
Baarn ligt in het midden van Nederland aan de Utrechtse zijde van de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland, aan de enige rivier die van bron tot monding op Nederlands gebied ligt, de Eem.
Bezienswaardigheden;
-Paleis Soestdijk
-Kasteel Groeneveld
-Amaliapark
-Pauluskerk
-Cantonspark
-Maarschalksbos
-Pekingtuin
-Baarnse bos

Lage Vuursche;
Lage Vuursche is een klein dorp in de gemeente Baarn, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp is gelegen in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug, tussen Baarn, Bilthoven en Hilversum. Het heeft een beschermd dorpsgezicht met enkele achttiende- en negentiende-eeuwse huizen en telt tientallen rijksmonumenten. Lage Vuursche is, mede door de bosrijke omgeving, al sinds lang een pleisterplaats voor wandelaars en andere dagjesmensen, die het dorpje met name in het weekeinde overspoelen. Er bevinden zich verschillende restaurants en uitspanningen, waarvan de meeste gespecialiseerd zijn in pannenkoeken.
Bezienswaardigheden;
-Kasteel Drakensteyn
-het landgoed Pijnenburg
-de Ewijckshoeve
-Landgoed Eyckenstein
-Kasteel de Hooge Vuursche

Eembrugge;
Eembrugge is een plaats met historische stadsrechten in de gemeente Baarn op de grens van de gemeente Eemnes, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het is één van de kleinste plaatsen die vroeger stadsrechten had. Meestal wordt het geduid als een dorp of gehucht en ook buurtschap is een aanduiding die gebruikt wordt voor de plaats.
Eembrugge is gelegen aan de rivier de Eem.
Op de plek waar nu Eembrugge ligt ontstond rond 1200 het kerkdorp Ter Eem, vanaf 1347 versterkt met het Huis Ter Eem. Vanuit dit dorp werd de Eemvallei ontgonnen. Geleidelijk aan werd Ter Eem overvleugeld, qua inwoneraantal en economische activiteit, door Eemnes. Nog later veranderde de naam van de nederzetting in Eembrugge, wat verwijst naar de brug over de Eem waar de weg van Baarn naar Bunschoten overheen loopt.
Bezienswaardigheden;
-Galerie Peter Altena
-Stichting militair vliegend personeel 1939-1950
-Het oude brugwachtershuisje

Eemnes;
De geschiedenis van Eemnes wordt eeuwenlang bepaald door het water. Een zware storm in 1160 gevolgd door de Allerheiligenvloed in 1170 slaan veen- en zandbanken weg en zo ontstaat het begin van de Zuiderzee. Dit is achteraf gunstig voor Eemnes, want de waterspiegel zakt 35cm dus het veengebied krijgt betere afwatering.
Bezienswaardigheden;
-Theetuin Eemnes
-42 Rijksmonumenten
-Sint Nicolaaskerk
-Oudheidkamer Eemnes
-Waaien aan de Meentdijk
-Dagrecreatieterrein De Lieberg